Esthetische tandheelkunde

Het optimaliseren van de glimlach hoort tot het deelgebied van de esthetische tandheelkunde. Hier wordt rekening gehouden met de wensen van de patiënt gebaseerd op het advies en de kennis van de tandarts. Uw mogelijke behandelopties worden besproken tijdens een intake gesprek. Met behulp van moderne beeldvormingstechnieken en materialen en ons geïntregreerd tandlabo, zijn een hele variatie van behandelingen mogelijk.

De meest gebruikte esthetische behandelingen in onze praktijk zijn de volgende:

  •  Tandbleken – bleachen: Verkleurde tanden kunnen ontkleurd worden door middel van een bleekmiddel. Hiervoor wordt een op maat gemaakte bleekbeugel vervaardigt en krijgt u deze samen met een goedgekeurde bleekgel mee naar huis.
  • Composiet- of porseleinen facetten: Dit zijn dunne schildjes die het zichtbare deel van een versleten, beschadigde of verkleurde tand bedekken.
  • Esthetische muco-gingivale chirurgie of tandvleescorrecties verlengen korte tanden of maken een glimlach weer symmetrisch.

 

Voor uitgebreide behandelingen wordt vooraf een studie gemaakt waarbij het geschatte eindresultaat bekeken kan worden vooraleer de behandeling start. Smilecloud, Digital Smile Design en 3D planning zijn de basis voor deze behandelingen.